logo
Hem     Kontakt     

Aktuella kursresor

Här hittar du vårt aktuella öppna kursutbud sorterat i kronologisk ordning med den tidigaste kursen överst. Klicka på rubriken så får du veta mer om kursen.

Anmälan till dessa arrangemang görs här.

Vi klimatkompenserar

 • Etik, Ledarskap och Självledarskap, Kroatien
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  När Lennart Koskinen var med till Uganda fick vi en beställning från de entusiastiska deltagarna på denna kurs! De ville ha mera av vägledning i hur man skall tänka i svåra situationer, öka sin självkännedom och bli mer medvetna om hur man kan styra sig själv och undvika fallgropar. Och eftersom Lennart är gammal seglare så nappade han direkt. Vi har seglat i den underbara kroatiska arkipelagen många gånger under åren och kan verkligen rekommendera denna seglingskurs! Anmälan snarast!
  Plats: Split
  Tid: 2019-05-25 - 2019-06-01
  Målgrupp: All personal
  Kursgivare: Lennart Koskinen, Biskop em, Stockholm, Tore Sahlin, specialisttandläkare, organisationskonsult, Umeå.

 • Kursresa till Mongoliet, Traditionell medicin och odontologi
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Följ med till en spännande och intressant kurs och resa i Mongoliet. Vad kan vi lära oss av Mongoliet? Lagshma Baldoo är läkare och införde problembaserad undervisning på läkarutbildningen i Ulaan Bataar under sin tid som studierektor där. Hon menar att traditionell medicin har en stor uppgift att fylla vid sidan om den moderna västerländska medicinen. Privat tilläggsarrangemang: Örnfestival i Altai. I den kazakiska västra delen av Mongoliet finns 400 seminomader som använder örnar för att jaga med. Efter kursen beger vi oss dit för att bevista den årliga örnfestivalen. Vi åker sedan hem via fantastisk natur över till Ryssland med många fina världsarv på vägen. Se en liten film på youtube om örnfestivalen: ALTAI GOLDEN EAGLE FESTIVAL | Mongolia. Stillbilder finns på Google. Detta är en unik resa med mycket begränsat deltagarantal. Vi behöver din anmälan före 1 juni. Hjärtligat välkommen!
  Plats: Ulan Bator och Hustai (kursen) och rundresa i västra Mongoliet samt Ryssland (tilläggsresan)
  Tid: prel 2019-09-25 - 2019-10-02 (kursresan) 2019-10-02 — 2019-10-13 (Örnfestival i Altai)
  Målgrupp: All personal i vården
  Kursgivare: Dr, MD Lagshmaa Baldo, Dr DDS Tsend Auysh, Ulan Bator, Tore Sahlin, specialisttandläkare, organisationskonsult, Umeå.

 • Fira 35 år med Curomed: Personlighet, Hälsa och Sjukdom
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Kursens målsättning är att ge uppdaterad, kliniskt relevant och användbar kunskap om personlighetens betydelse för hälsa och sjukdom. En bred kännedom inom detta område gör oss rustade att bättre kunna hjälpa våra patienter. Personlighetens oerhörda betydelse för hälsa och utveckling har bl a visats i Dunedinstudien som pågått sedan 1972.Madagaskar kan beskrivas som Afrikas Galapagos genom att ön skildes från den afrikanska kontinenten så tidigt. Privat tilläggsarrangemang: Rundresa på Madagaskar. OBS SÄNKT KURSAVGIFT, SÄNKT RESKOSTNAD. Vi behöver din anmälan snarast. Hjärtligt välkommen.
  Plats: Nosy Be
  Tid: prel 2019-12-27 - 2020-01-06, Rundresor 2020-01-04 - 2019-01-11;12
  Målgrupp: All sjukvårds- och tandvårdspersonal
  Kursgivare: Tore Sahlin, specialisttandläkare, lic. organisationskonsult, Sven-Olof Einarsson, Omvärldsfilosof och tandläkare, Stockholm

 • Workshop i medicin och odontologi, Kroniska smärttillstånd samt Höghöjdsmedicin, Sikkim och Bhutan
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Häpnadsväckande positiva resultat erhålls vid många kroniska smärttillstånd där läkaren, tandläkaren, sjukgymnasten och patienten tidigare givit upp om en positiv förändring. Utgående från en bio-psyko-social helhetssyn görs en analys av patientens sjukhistoria, smärt- och funktionsstatus. OMT, ortopedisk manuell terapi är i sanning en revolution när det gäller behandling av kronisk smärta. Höghöjdsmedicin alltmer aktuellt eftersom fler och fler svenskar klättrar i berg. Denna del hålls på legendariske Tenzings Bergsklkättrarskola i Darjeeling Privat tilläggsresa till det mycket intressanta kungadömet Bhutan där Gross National Happiness är ledstjärna.
  Plats: Mayfair Hotel, Darjeeling, tilläggsresa rundresa i Bhutan
  Tid: 2020-03-20 - 2020-03-28 samt 2020-03-27 – 2020-04-06
  Målgrupp: All personal
  Kursgivare: Björn Aasa, leg sjukgymnast, Docent Ulrika Aasa, leg sjukgymnast, Umeå, samt lokala kursgivare


© Curomed Utbildning AB - alla rättigheter förbehålls.

Curomed Utbildning AB ⚫ Håkmark 213 ⚫ 905 91 Umeå
E-post info@curomed.se ⚫ Tel 090-38375 ⚫ Kontakt