logo
Hem     Kontakt     

Aktuella kursresor

Här hittar du vårt aktuella öppna kursutbud sorterat i kronologisk ordning med den tidigaste kursen överst. Klicka på rubriken så får du veta mer om kursen.

Anmälan till dessa arrangemang görs här.

Vi klimatkompenserar

 • Workshop inom medicin och odontologi, Marocko
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Idag är omkring tio procent av Sveriges befolkning muslimer och har delvis annan syn på begrepp som sjukdom, hälsa och vård. Grundläggande kunskaper om andra kulturer är en förutsättning för fungerande kommunikation. Kursen kommer att ge en god uppfattning om hur andra kulturer ser på hälsa och sjukdom samt hur vi skall på ett bättre sätt kommunicera och behandla patienter från andra kulturer. Dessutom får vi en god inblick i landet Marocko, ett spännande, naturskönt och kulturellt land statt i stor utveckling, något som inte kommer fram i den allmänna debatten. Vi kommer också att ta upp forskningsnyheter som berör både sjukvården och tandvården. Privat tilläggsarrangemang: Marockos kungastäder. Denna kurs ersätter den kursresa vi skulle göra i Iran, och som vi tyvärr måste ställa in pga den politiska situationen i landet.
  Plats: Marrakech
  Tid: Kurs, prel 2019-04-27 - 2019-05-02, Marockos kungastäder, prel 2019-05-02 - 2019-05-07
  Målgrupp: All sjukvårds- och tandvårdspersonal
  Kursgivare: Mohammad Fazlhashemi, professor islamisk filosofi o teologi, Tore Sahlin, specialisttandläkare, lic. organisationskonsult och Sven-Olof Einarsson, tandläkare, Stockholm.

 • Etik, Ledarskap och Självledarskap, Kroatien
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  När Lennart Koskinen var med till Uganda fick vi en beställning från de entusiastiska deltagarna på denna kurs! De ville ha mera av vägledning i hur man skall tänka i svåra situationer, öka sin självkännedom och bli mer medvetna om hur man kan styra sig själv och undvika fallgropar. Och eftersom Lennart är gammal seglare så nappade han direkt. Vi har seglat i den underbara kroatiska arkipelagen många gånger under åren och kan verkligen rekommendera denna seglingskurs! Anmälan snarast!
  Plats: Split
  Tid: 2019-05-25 - 2019-06-01
  Målgrupp: All personal
  Kursgivare: Lennart Koskinen, Biskop em, Stockholm, Tore Sahlin, specialisttandläkare, organisationskonsult, Umeå.

 • Kursresa till Mongoliet, Traditionell medicin och odontologi
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Följ med till en spännande och intressant kurs och resa i Mongoliet. Vad kan vi lära oss av Mongoliet? Lagshma Baldoo är läkare och införde problembaserad undervisning på läkarutbildningen i Ulaan Bataar under sin tid som studierektor där. Hon menar att traditionell medicin har en stor uppgift att fylla vid sidan om den moderna västerländska medicinen. Privat tilläggsarrangemang: Örnfestival i Altai. I den kazakiska västra delen av Mongoliet finns 400 seminomader som använder örnar för att jaga med. Efter kursen beger vi oss dit för att bevista den årliga örnfestivalen. Vi åker sedan hem via fantastisk natur över till Ryssland med många fina världsarv på vägen. Se en liten film på youtube om örnfestivalen: ALTAI GOLDEN EAGLE FESTIVAL | Mongolia. Stillbilder finns på Google. Detta är en unik resa med mycket begränsat deltagarantal. Anmälan snarast!
  Plats: Ulan Bator och Hustai (kursen) och rundresa i västra Mongoliet samt Ryssland (tilläggsresan)
  Tid: prel 2019-09-25 - 2019-10-02 (kursresan) 2019-10-02 — 2019-10-13 (Örnfestival i Altai)
  Målgrupp: All personal i vården
  Kursgivare: Dr, MD Lagshmaa Baldo, Dr DDS Tsend Auysh, Ulan Bator, Tore Sahlin, specialisttandläkare, organisationskonsult, Umeå.

 • Infektionsmedicin för odontologi och medicin på Madagaskar
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Kursens målsättning är att ge uppdaterad, kliniskt relevant och användbar kunskap om infektionssjukdomar avseende klinik, diagnostik, profylax och behandling. Vi kommer att behandla framförallt de problem vi möter i vår kliniska vardag, men kommer också att ägna tid åt infektionssjukdomar som ännu inte är något stort problem för oss. Madagaskar kan beskrivas som Afrikas Galapagos genom att ön skildes från den afrikanska kontinenten så tidigt. Privat tilläggsarrangemang: Rundresa på Madagaskar. Priser kommer om några veckor.
  Plats: Nosy Be
  Tid: prel 2019-12-27 - 2020-01-06, Rundresor 2020-01-04 - 2019-01-11;12
  Målgrupp: All sjukvårds- och tandvårdspersonal
  Kursgivare: Bertil Christensson, professor, Tore Sahlin, specialisttandläkare, lic. organisationskonsult

 • Workshop i medicin och odontologi, Kroniska smärttillstånd samt Höghöjdsmedicin, Sikkim och Bhutan
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Häpnadsväckande positiva resultat erhålls vid många kroniska smärttillstånd där läkaren, tandläkaren, sjukgymnasten och patienten tidigare givit upp om en positiv förändring. Utgående från en bio-psyko-social helhetssyn görs en analys av patientens sjukhistoria, smärt- och funktionsstatus. OMT, ortopedisk manuell terapi är i sanning en revolution när det gäller behandling av kronisk smärta. Höghöjdsmedicin alltmer aktuellt eftersom fler och fler svenskar klättrar i berg. Denna del hålls på legendariske Tenzings Bergsklkättrarskola i Darjeeling Privat tilläggsresa till det mycket intressanta kungadömet Bhutan där Gross National Happiness är ledstjärna.Program kommer snart.
  Plats: Mayfair Hotel, Darjeeling, tilläggsresa rundresa i Bhutan
  Tid: 2020-03-20 - 2020-03-28 samt 2020-03-27 – 2020-04-06
  Målgrupp: All personal
  Kursgivare: Björn Aasa, leg sjukgymnast, Docent Ulrika Aasa, leg sjukgymnast, Umeå, samt lokala kursgivare


© Curomed Utbildning AB - alla rättigheter förbehålls.

Curomed Utbildning AB ⚫ Håkmark 213 ⚫ 905 91 Umeå
E-post info@curomed.se ⚫ Tel 090-38375 ⚫ Kontakt