logo
Hem     Kontakt     

Aktuella kursresor

Här hittar du vårt aktuella öppna kursutbud sorterat i kronologisk ordning med den tidigaste kursen överst. Klicka på rubriken så får du veta mer om kursen.

Anmälan till dessa arrangemang görs här. • Nya sätt att behandla smärta - muskelfunktion, Ayurveda, Yoga, Kerala
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Häpnadsväckande positiva resultat erhålls vid många kroniska smärttillstånd där läkaren, tandläkaren, sjukgymnasten och patienten tidigare givit upp om en positiv förändring. Utgående från en bio-psyko-social helhetssyn görs en analys av patientens sjukhistoria, smärt- och funktionsstatus. OMT, ortopedisk manuell terapi är i sanning en revolution när det gäller behandling av kronisk smärta. Tillsammans med Ayurvediska tekniker, t ex yoga finns plötsligt helt nya behandlingsmöjligheter. Ta del av dessa nydanande kunskaper av våra mycket efterfrågade kursgivare. Privat tilläggsresa till det mycket intressanta Kerala Backwaters och Periyar National Park. Platser kvar. Anmälan snarast.
  Plats: The Travancore Heritage, Kerala
  Tid: 2018-10-24 - 2018-10-30 samt 2018-10-30 – 2018-11-04
  Målgrupp: All personal
  Kursgivare: Björn Aasa, leg sjukgymnast, Docent Ulrika Aasa, leg sjukgymnast, Umeå, Dr S Sandhya, Trivandrum

 • Evolutionsmedicin - Arvet efter Darwin, Nyårsresa 2018/19, Galapagosöarna
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Drygt 200 år efter Darwins födelse följer vi Darwins fotspår till Galapagosöarna där han fick sina epokgörande idéer om arternas uppkomst. En intensiv forskningsutveckling följde och idag är Darwin mer aktuell än någonsin. Upplev Galapagosöarna med Darwins ögon. Hans upptäckter är mer aktuella än någonsin i och med våra nya kunskaper hur generna kan vara avslagna och påslagna, epigenetik och telomerer. Ta del av denna revolutionerande nya kunskap där vi hämtar exempel från Darwins sägenomspunna Galapagosöar. Vi färdas på öarna med den absolut bästa båten i dessa farvatten, den mycket bekväma och snabba Santa Cruz, känd för sin fina service och goda mat. Privat tilläggsprogram på begäran: Djur och natur i Amazonas Några platser kvar. Välkommen med din anmälan snarast.
  Plats: Ecuador, Galapagosöarna
  Tid: 2018-12-27 - 2019-01-09, tilläggsarrangemang: 2019-01-08 - 2019-01-14
  Målgrupp: All vård- och tandvårdspersonal
  Kursgivare: Tore Sahlin, specialisttandläkare, lic. organisationskonsult Curomed, Umeå, samt lokala kursgivare

 • Kommunikation och kulturkunskap, Iran
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Idag är omkring tio procent av Sveriges befolkning muslimer och har delvis annan syn på begrepp som sjukdom, hälsa och vård. Grundläggande kunskaper om andra kulturer är en förutsättning för fungerande kommunikation. Kursen kommer att ge en god uppfattning om hur andra kulturer ser på hälsa och sjukdom samt hur vi skall på ett bättre sätt kommunicera och behandla patienter från andra kulturer. Dessutom får vi en god inblick i det nuvarande Iran, ett spännande, naturskönt och kulturellt land statt i stor utveckling, något som inte kommer fram i den allmänna debatten.
  Plats: Teheran, Isfahan, Shiraz
  Tid: prel 2019-04-24 - 2019-05-03,
  Målgrupp: All sjukvårds- och tandvårdspersonal
  Kursgivare: Mohammad Fazlhashemi, professor islamisk filosofi o teologi, Lennart Koskinen, biskop emeritus och Tore Sahlin, specialisttandläkare, lic. organisationskonsult

 • Etik, Ledarskap och Självledarskap, Kroatien
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  När Lennart Koskinen var med till Uganda fick vi en beställning från de entusiastiska deltagarna på denna kurs! De ville ha mera av vägledning i hur man skall tänka i svåra situationer, öka sin självkännedom och bli mer medvetna om hur man kan styra sig själv och undvika fallgropar. Och eftersom Lennart är gammal seglare så nappade han direkt. Vi har seglat i den underbara kroatiska arkipelagen många gånger under åren och kan verkligen rekommendera denna seglingskurs! Anmälan snarast!
  Plats: Split
  Tid: 2019-05-25 - 2019-06-01
  Målgrupp: All personal
  Kursgivare: Lennart Koskinen, Biskop em, Stockholm, Tore Sahlin, specialisttandläkare, organisationskonsult, Umeå.

 • Kursresa till Mongoliet, Traditionell medicin och odontologi
  Kursprogram (PDF)
  Detaljerat resprogram (PDF)
  Följ med till ett spännande och intressant kurs och resa i Mongoliet. En högaktuell kursresa till ett land där traditionell medicin utövas av legitimerade läkare och tandläkare och är helt integrerad i den normala sjukvården. Privat tilläggsarrangemang: Örnfestival i Altai. I den kazakiska västra delen av Mongoliet finns 400 seminomader som använder örnar för att jaga med. Efter kursen beger vi oss dit för att bevista den årliga örnfestivalen. Vi åker sedan hem via fantastisk natur över till Ryssland med många fina världsarv på vägen. Se en liten film på youtube om örnfestivalen: ALTAI GOLDEN EAGLE FESTIVAL | Mongolia. Stillbilder finns på Google. Detta är en unik resa med mycket begränsat deltagarantal. Anmälan snarast!
  Plats: Ulan Bator och Hustai (kursen) och rundresa i västra Mongoliet samt Ryssland (tilläggsresan)
  Tid: prel 2019-09-25 - 2019-10-02 (kursresan) 2019-10-02 — 2019-10-13 (rundresan)
  Målgrupp: All personal i vården
  Kursgivare: Dr, MD Lagshmaa Baldo, Dr DDS Tsend Auysh, Ulan Bator, Tore Sahlin, specialisttandläkare, organisationskonsult, Umeå.


© Curomed Utbildning AB - alla rättigheter förbehålls.

Curomed Utbildning AB ⚫ Håkmark 213 ⚫ 905 91 Umeå
E-post info@curomed.se ⚫ Tel 090-38375 ⚫ Kontakt